De fysiotherapeuten van Beatrixpark staan voor u klaar wanneer u klachten ervaart bij het bewegen maar naast het behandelen van klachten geven wij onze cliënten ook graag advies op maat. Wij denken graag met u mee om klachten te voorkomen en houden daarbij rekening met uw persoonlijke voorkeuren en fysieke mogelijkheden. We kunnen u bijvoorbeeld begeleiden bij de eerste stap naar een gezonder leven door samen met u een persoonlijk plan op te stellen om fit te worden op ieder niveau. 

Wist je dat je de kans op gezond oud worden kunt beïnvloeden door voldoende te bewegen? Naast genetische aanleg is gebleken dat voldoende bewegen de gezondheid enorm bevorderd. Bewegen zorgt ervoor dat jouw gewicht stabiel blijft en door elke dag een half uur te bewegen verlaag je de bloeddruk. Voldoende bewegen zorgt ook voor een betere mentale gezondheid. 

Om van deze gezondheidsvoordelen te profiteren hoef je niet altijd flink te trainen in de sportschool. Om fit en gezond te blijven is het juist belangrijk dat je iedere dag beweegt en dat hoeft niet altijd heel intensief te zijn. Maak van bewegen een vast onderdeel van jouw dagelijks leven. Denk hierbij aan wandelen met de hond, werken in de tuin, boodschappen halen met de fiets of een wandeling tijdens de lunchpauze.  

Door voldoende te bewegen zorgt u er ook voor dat uw spieren sterk blijven. Hoe sterker jouw spieren zijn hoe minder kans je hebt op

 klachten. Het sterk houden van de spieren draait om ”high frequency en low intensity.” Dat wil zeggen; regelmatig bewegen op een minder intensief niveau traint je spieren effectief. De spieren worden sterker wanneer je regelmatig beweegt zonder de spieren te veel te belasten.  

Wanneer je één keer per week heel intensief gaat sporten nadat je de rest van de week veel hebt gezeten belast je de spieren te zwaar. Dit verhoogt de kans op blessures en pijnklachten enorm. De Nederlandse Norm Gezond Bewegen schrijft ook voor om 5x per week minimaal 30 min matig intensief te bewegen Maak van bewegen dus een vast onderdeel in de dag. Kies 

zelf welke manier van bewegen het best bij je past. 

Een effectieve manier om te beginnen is met het trainen van de beenspieren. Hier zitten de grootste spiergroepen zoals de quadriceps, bilspieren en de kuitspieren. Deze spieren hebben de meeste invloed op de gezondheid. Opstaan uit de stoel en traplopen zijn 2 mooie oefeningen om mee te beginnen.

Denk in kleine stapjes om regelmatig bewegen gedurende de dag langer vol te houden! 

Fysiotherapie Beatrixpark helpt jou graag op weg bij de eerste stap naar een gezonder leven. Neem gerust contact met ons op als je vragen heeft over gezond bewegen en het voorkomen van klachten.