Nederlanders brengen gemiddeld 8,7 uur per dag zittend door! Door regelmatig te bewegen, al is het maar even tussendoor, kan je er voor zorgen dat die 8,7 uur veel minder impact hebben op de gezondheid. De kleine beetjes helpen, even naar de printer of koffieautomaat lopen of wandelen in de pauze, kunnen al winst opleveren voor jouw gezondheid. Het is aan te raden om meerdere keren per dag een blokje van minimaal 20 min te bewegen. Bij voldoende bewegen raken de hersenen goed doorbloed en krijgen ze meer voeding en zuurstof.

Bewegen is gezond

Door meer te bewegen krijg je een beter denkvermogen, kan je beter slapen, heb je een betere stemming en minder stress en verhoog je je weerstand

Ook voor de rest van het lichaam heeft regelmatig bewegen tijdens een werkdag veel voordelen. Onze gewrichten zijn namelijk niet gemaakt om lang in dezelfde positie te zitten, maar juist veel te bewegen. Ook het hartvaatstelsel is gebaat bij regelmatig bewegen.

Dus heb jij een zittend beroep, zet dan een reminder op jouw mobiel of pc die jou er aan herinnert dat je even moet bewegen.