Medical taping

Binnen onze praktijk maken wij al jaren gebruik van het Medical taping concept. Deze vorm van tapen kent vele toepassingsgebieden en heeft vaak goede resultaten. Het kan gebruikt worden om spieren en gewrichten te ondersteunen, maar ook bij oedeemklachten is tape vaak een goede ondersteuning van de overige behandeling. Het kan er voor zorgen dat u minder pijn ervaart en makkelijker kunt bewegen waardoor oefeningen of dagelijkse activiteiten beter uitgevoerd kunnen worden en herstel bevorder wordt.

Het tapen zal altijd gebruikt worden als ondersteuning van een andere behandeling en is nooit een behandeling op zich.

De Kinesiotape is een elastische katoenen tape met een acryl lijmlaag. Doordat de tape dezelfde eigenschappen heeft als de huid, op het gebied van elasticiteit en dikte, past de tape zich goed aan bij iedere natuurlijke beweging. De tape kan 5 tot 7 dagen blijven zitten en is waterbestendig, dus douchen of zwemmen is geen probleem.

Hooikoorts

Het toepassen van een kinesiotape behandeling bij hooikoorts heeft over het algemeen goede resultaten. Het advies is om aan het begin van het hooikoortsseizoen te starten met het tape en dit in totaal 2 á 3x te doen. Bij veel mensen geeft dit vervolgens gedurende het seizoen een forse afname van de hooikoortsklachten. Voor meer informatie kunt u kijken op https://www.fysiotape.nl/medical-taping/hooikoorts/

Het tapen bij hooikoorts valt niet onder fysiotherapie en wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars. De kosten voor de behandeling kunt u weervinden in de tarievenlijst.

Gekneusde ribben

Na een val of ongeluk kunnen de ribben kneuzen. Bij gekneusde ribben kan de tape een goede ondersteuning geven. Door de druk die de tape geeft ervaren mensen een duidelijke afname van de pijnklachten.

Oedeem

Een andere veel gebruikte toepassing van de tape is het tapen bij oedeem. Na een operatie of ongeval kan er zwelling ontstaan. Hierdoor stijgt de druk op het weefsel en kunnen mensen meer pijnklachten ervaren. De tape zorgt er voor dat de doorbloeding verbeterd en daardoor het vocht sneller afgevoerd kan worden. Hierdoor kan het gewricht makkelijker bewegen wat weer zorgt voor een verbeterd herstel.

Binnen onze praktijk kunt u terecht bij de volgende therapeut(en):

Yvet Koskamp - Fysiotherapeut en Master manueel therapeut van Fysiotherapie Beatrixpark Winterswijk

Yvet Koskamp

Gerjan van Eerden - Fysiotherapeut en Master manueel therapeut van Fysiotherapie Beatrixpark Winterswijk

Gerjan van Eerden

Lynn Stapelbroek - Fysiotherapeut van Fysiotherapie Beatrixpark Winterswijk

Lynn Stapelbroek

Lieke Oostrik - Fysiotherapeut van Fysiotherapie Beatrixpark Winterswijk

Lieke Oostrik

Afspraak maken

Een afspraak maken doe je gemakkelijk online, maar bellen kan natuurlijk ook!