Trainen voor een operatie

Een operatie is altijd vervelend, maar is vaak het begin van het herstel. Of het nu gaat om een darmoperatie, een nieuwe knie een hernia operatie of een transplantatie, in alle gevallen geldt dat des te fitter je de operatie in gaat, des te beter het herstel zal zijn. Het is dus erg belangrijk om voor een operatie al te kijken of de kracht en conditie verbeterd kunnen worden. Bij Fysiotherapie Beatrixpark werken met een gericht programma dat u kunt volgen ter voorbereiding op uw operatie. Samen met de fysiotherapeut wordt een plan opgesteld en wordt gekeken wat het beste bij u past.
Door een combinatie van conditietraining en kracht- en stabiliteitsoefeningen proberen wij u zo fit mogelijk te krijgen voor de operatie.

Soms kan het zijn dat aan het begin van de revalidatie het been of de arm nog niet getraind kunnen worden. Juist in deze fase kunnen wij toch al veel doen. Zo kunnen wij adviezen geven over bijvoorbeeld het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Daarnaast is het lichaam meer dan alleen het geopereerde been of arm. Er zijn vaak veel dingen die wij al wel kunnen doen. Zo blijkt dat het trainen van het niet geopereerde been of arm ook een positief effect heeft op de geopereerde kant. Er blijkt dan namelijk sprake te zijn van minder krachtsverlies als de gezonde kant getraind wordt.

De revalidatie na een operatie begint altijd met een uitgebreide intake. Dit kan zowel bij u thuis zijn als in de praktijk. Soms kan fysiotherapie aan huis een meerwaarde zijn als u nog niet in staat bent om in de praktijk te komen. Wij kunnen dan ook adviezen geven die passen bij uw woonsituatie en kunnen praktische zaken doornemen. Uiteindelijk zal, indien mogelijk, de revalidatie in de praktijk worden voortgezet waar wij in onze oefenzaal samen met u werken aan uw herstel. Hierbij zal een combinatie gemaakt worden van oefenen op de apparaten en het uitvoeren van vrije oefeningen. Met name dit laatste heeft als voordeel dat niet alleen de kracht verbeterd, maar ook het samenspel tussen de spieren (coördinatie) beter wordt waardoor u er nog meer profijt van heeft in uw dagelijks leven. Daarnaast zal afhankelijk van uw doelen ook getraind naar het hervatten van uw sport. Door specifieke oefeningen die dichtbij de sportactiviteiten staan te trainen werken we aan het opbouwen van vertrouwen en het sterker maken van het lichaam om uiteindelijk alle activiteiten weer te kunnen. Tijdens deze revalidatie maken wij ook gebruik van apps en speciaal oefenmateriaal om samen met u uw doelen te behalen.

Binnen onze praktijk kunt u terecht bij de volgende therapeut(en):

Gerjan van Eerden - Fysiotherapeut en Master manueel therapeut van Fysiotherapie Beatrixpark Winterswijk

Gerjan van Eerden

Lieke Oostrik - Fysiotherapeut van Fysiotherapie Beatrixpark Winterswijk

Lieke Oostrik

Yvet Koskamp - Fysiotherapeut en Master manueel therapeut van Fysiotherapie Beatrixpark Winterswijk

Yvet Koskamp

Jason Ombeng Fysiotherapeut en Sportfysiotherapeut van Fysiotherapie Beatrixpark Winterswijk

Jason Ombeng

Lynn Stapelbroek - Fysiotherapeut van Fysiotherapie Beatrixpark Winterswijk

Lynn Stapelbroek

Peter de Kok - Fysiotherapeut van Fysiotherapie Beatrixpark Winterswijk

Peter de Kok

Afspraak maken

Een afspraak maken doe je gemakkelijk online, maar bellen kan natuurlijk ook!