Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen en de recreatieve sporter die simpelweg graag voor zijn plezier sport. In onze praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook ouderen en kinderen waarbij wij sport onderdeel laten zijn van de therapie.

Geblesseerde sporters

Je bent geblesseerd, dat is balen! Het liefst wil je zo snel mogelijk weer je geliefde sport beoefenen. Maar hoe pak je dat aan en waar doe je goed aan? De sportfysiotherapeut kan je na een intake en onderzoek een juist advies geven en indien nodig een behandeltraject starten om je weer op weg te helpen in jouw sport.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van deze gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

Sporten met andere aandoeningen of klachten? U kunt de sportfysiotherapeut vragen naar de mogelijkheden.

Advies, begeleiding en preventie

Een sportfysiotherapeut kan ook bij de niet-geblesseerde sporter advies en begeleiding geven. Misschien is er een specifieke vraag over training, train of beweeg ik wel op de juiste manier? Of zijn er trainingsdoelen die je wilt bereiken en daar hulp bij nodig hebt om dit gezond te bereiken. Hierin zou de sportfysiotherapeut ook iets kunnen betekenen.

Sportanalyse / Sportgericht

De sportfysiotherapeut bekijkt jouw sport en jouw specifieke lichaamseigenschappen. Dit betekent dat de behandeling en het advies op jouw persoonlijk zal aansluiten binnen de sport(en) die je beoefent. In overleg zijn er ook mogelijkheden om op uw lokale sportclub de sportanalyse te maken.

Behandeling Sportfysio

De behandeling van de sportfysiotherapeut kan verschillend zijn afhankelijk van de hulpvraag. Het kan bestaan uit voorlichting en sportgericht advies. De sport specifieke training zal regelmatig worden ingezet om de behandeldoelen van de patiënt/cliënt te behalen. Daarnaast kan de behandeling ook een combinatie zijn met reguliere fysiotherapie (bv. massage, fysiotaping).

De sportfysiotherapeut denkt in mogelijkheden, ondanks de beperkingen die er misschien zijn.

Binnen onze praktijk kunt u terecht bij de volgende therapeut(en):

Jason Ombeng Fysiotherapeut en Sportfysiotherapeut van Fysiotherapie Beatrixpark Winterswijk

Jason Ombeng

Gerjan van Eerden - Fysiotherapeut en Master manueel therapeut van Fysiotherapie Beatrixpark Winterswijk

Gerjan van Eerden

Afspraak maken

Een afspraak maken doe je gemakkelijk online, maar bellen kan natuurlijk ook!