Aanvullende verzekering

Sinds enkele jaren zit de algemene fysiotherapie niet meer in de basisverzekering.
Het is dus afhankelijk van uw aanvullende verzekering hoeveel behandelingen u vergoed krijgt. Dit kunt u vinden in uw polis. Gedurende het behandeltraject is het de verantwoordelijk van de patiënt om bij te houden

Kan ik zonder verwijzing naar de fysiotherapeut ?

Ja dat kan. Sinds 2006 kunt u rechtstreeks bij uw fysiotherapeut een afspraak maken zonder verwijzing. De fysiotherapeut is speciaal geschoold om te screenen of u ook bij de fysiotherapeut aan het goede adres bent.

Heb ik een aandoening van de chronische lijst ?

Voor een aantal aandoeningen is een uitzondering gemaakt en behandeling hiervan wordt vergoed uit de basisverzekering. Echter zijn er wel een aantal kanttekeningen. Zo vallen hieronder namelijk alleen de aandoeningen die staan op de chronische lijst. Het gaat hierbij om o.a. Parkinson, behandeling na een operatie of na een beroerte.
Mocht u hiervoor in aanmerking komen dan is het zo dat de eerste 20 behandelingen eerst vergoed moeten worden uit uw aanvullende verzekering voordat u in aanmerking komt voor vergoeding uit de basisverzekering. Indien u minder dan 20 behandelingen in uw aanvullende pakket heeft dan komen de kosten van die behandeling voor eigen rekening.

Ik ben onder de 18 jaar, hoe zit het dan?

Kinderen onder de 18 jaar hebben recht op 18 fysiotherapie behandelingen per jaar uit de basisverzekering. Na deze 18 behandelingen komt eventuele verdere vergoeding uit de aanvullende verzekering.

Fysiotherapie Beatrixpark heeft voor 2023 met bijna alle zorgverzekeraars een contract afgesloten behalve met Zorg&Zekerheid, E&O en Just. Indien u verzekerd bent bij 1 van deze 2 zorgverzekeraars dan krijgt u slechts een deel van de behandeling vergoed. U krijgt dan van ons een factuur die u vervolgens bij uw zorgverzekeraar kunt indienen.

Afspraak maken

Een afspraak maken doe je gemakkelijk online, maar bellen kan natuurlijk ook!