Zorgverzekering 2024Volgend jaar fysiotherapie nodig? Denk goed na over uw zorgverzekering!

Elk jaar hebben we de kans om onze zorgverzekering te heroverwegen, en fysiotherapie kan daarbij een cruciale rol spelen. Maar let op, de tijden veranderen, en het is van vitaal belang om te weten of uw verzekeraar nog steeds uw behandelingen vergoedt.

Jaarlijks stellen zorgverzekeraars nieuwe eisen die de fysiotherapeuten overladen met administratieve rompslomp, wat ten koste gaat van de tijd die zij aan u kunnen besteden. Deze eisen leggen veel extra lasten op, bovenop de strenge eisen van de overheid en de beroepsgroep voor fysiotherapeuten.

Daarbovenop zijn de tarieven voor fysiotherapie in de afgelopen 16 jaar nauwelijks gestegen. Zelfs met een inflatie van ruim 10%, werden tarieven soms slechts met 0,98% verhoogd. Deze financiële druk dwingt steeds meer praktijken om geen contracten meer te ondertekenen.

Er zijn steeds meer fysiotherapiepraktijken die de contracten van bepaalde zorgverzekeraars niet meer tekenen. Ook wij voor volgend jaar (2024) geen contract meer met Zilveren Kruis, Salland, ASR, Zorg en Zekerheid en Caresq en de dochterondernemingen hiervan. Wij hebben nog wel een contract met VGZ voor 2024 maar ook de samenwerking met deze zorgverzekeraar verloopt moeizaam en daarom zullen we ook met VGZ geen nieuw contract meer aangaan voor 2025.

Wat betekent dit voor u?
Als uw zorgverzekeraar geen contract heeft met onze fysiotherapiepraktijk, draait u zelf op voor een groot deel van de kosten, zowel in de aanvullende als de basisverzekering. Echter er zijn ook andere opties.

Om te voorkomen dat u volgend jaar geconfronteerd wordt met extra kosten, raden wij u ten zeerste aan om zorgvuldig te kijken welke zorgverzekeraar samenwerkt met onze fysiotherapiepraktijk.

Wij hebben voor volgend jaar wel en contract met DSW en Stad Holland. Daarnaast hebben wij ook een contract met Menzis, CZ en ONVZ.
U heeft tot 31 december de kans om over te stappen naar een verzekeraar die uw behandelingen wel volledig vergoedt. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om geen aanvullende verzekering te nemen of bij uw huidige zorgverzekeraar te blijven en een deel zelf te betalen

Wij staan klaar om u hierbij te helpen en meer informatie te verstrekken. Neem de regie over uw gezondheid in eigen handen en maak de juiste keuze voor uw toekomstige fysiotherapiebehandelingen